Întâlnire Dragnea-Dăncilă. Ce s-a discutat în ședința coaliției de guvernare

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Într-o intervenție la postul de televiziune România TV, senatorul PSD Șerban Nicolae a vorbit despre ceea ce s-a discutat în cadrul ședinței coaliției de guvernare din această seară. 

”A fost ședință de coaliție, am evaluat ipotezele care pot apărea de mâine. Cel mai probabil vom ajunge la solicitarea de remaniere, aprobată de Parlament. Remanierea este de două feluri. O remaniere post pe post. Deci se ridică unul și se așează altul. Sau, o remaniere care implică modificarea culorii politice, compoziției politice a Guvernului, sau restructurarea Guvernului, caz în care remanierea se aprobă mai întâi de Parlament, iar abia dupaia președintele revocă și numește pe unii membrii ai Guvernului. Îmi e greu să cred că domnul Iohannis revine la poziția constituțională firească. Președintele nu are de a face cu Guvernarea. Dacă ar fi așa, ar însemna că tot ceea ce i se reproșează Guvernului Dăncilă ar trebui să i se reproșeze și lui Iohannis”, a declarat senatorul PSD, Șerban Nicolae, în direct la România TV.

Vezi și: Dăncilă, chemată de urgență la Parlament. Discuții cu Liviu Dragnea

Ce s-a discutat în cadrul ședinței de coaliție

”Din ce am stabilit, premierul va discuta mâine cu președintele, să vedem dacă ne dă un răspuns. Am luat în calcul ipoteza ca el să spună: ”nu am luat, încă, o decizie”. Miercuri vom da un vot în Parlament care să implice modificarea structurii Guvernului. S-ar putea să îi accepte pe unul din cei trei sau pe doi. Dacă nu îi acceptă pe toți trei, și dacă acceptă doar unul sau doar doi, vom merge cu mai mulți candidați. Vom extinde echipa guvernamentală cu încă un post. Vom merge și cu cel pe care îl refuză, cel al Justiției, dar și cu încă un post pe care îl vom înființa”, a mai precizat Șerban Nicolae.

Președintele României, Klaus Iohannis, ar urma să se pronunțe mâine cu privire la propunerile Guvernului privind noii miniștri.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel