Întâlnire cu Eugen Cristea – la Muzeul Național al Literaturii Române

Întâlnire cu Eugen Cristea – la Muzeul Național al Literaturii Române
Întâlnire cu Eugen Cristea – la Muzeul Național al Literaturii Române

Muzeul Național al Literaturii Române reia seria Interviurilor MNLR azi, 23 aprilie, de la ora 18.00, în Mansarda din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), cu actorul Eugen Cristea.

Despre Eugen Cristea

Născut la 18 aprilie 1952, în București, Eugen Cristea a absolvit I.A.T.C. din București în anul 1976. Din acel moment până în 1980 a jucat la Teatrul Național din Timișoara. Din 1980, a jucat pe scena Teatrului Național din București. Eugen Cristea face parte din garda veche a teatrului românesc. El știe că există căi, există metode să ai audienţă, să bucuri spectatori, să-i faci fericiţi. Nu e nevoie să apelezi decât la ceea ce ştii să faci de-o viaţă, să comunici de la suflet la suflet. Există încă apetenţă pentru artă şi asta îl motivează. A urcat pe piedestalul popularităţii şi acolo a rămas până acum. Dar popularitatea nu se poate menţine cu un singur gen de roluri, de aceea Eugen Cristea a simţit că e de datoria lui să experimenteze, să înveţe, să acumuleze, să evolueze. „Când tramvaiul culturii scârţâie din toate încheieturile nu poţi sta să faci semne de bun rămas cu batista. Nu... Îţi sufleci mânecile, îţi ridici fruntea şi sabia şi lupţi. Cu propriile tale puteri, dar lupţi", mărturisea într-un interviu actorul, care și-a dezvoltat talentul de a cânta la chitară. A tradus şi a scris cărţi. A jucat în piese de teatru independent, a compus, a regizat, a făcut parte din jurii încercând să ajute tinerele talente să se exprime, şi-a spus opinia de câte ori a fost chemat, a descreţit frunţi, a luminat chipuri.

„Teatrul este locul de pornire şi de întoarcere. Teatrul este acela care reuşeşte să trezească oamenii din coşmar. De aceea aceştia continuă să vină la spectacole. Să găsească acel ceva numit speranţă, care să-i determine să meargă mai departe. A simţi pe cineva aproape, a mai crede încă în valorile prieteniei, mie mi se pare un punct câştigat, mai ales că aşa cum spuneam nu demult, numărul prietenilor mei poate fi scris pe o jumătate de bilet de tramvai, rupt şi compostat. Sunt plin de energie pozitivă, în ciuda negativismului din jur. Vreau să muncesc, vreau să mai bucur nişte oameni", afirmă Eugen Cristea. Coordonator din partea MNLR: Loreta Popa. Intrarea este liberă, în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile, anunță MNLR într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel