Insula Lundy: Populaţia de păsări acvatice a crescut semnificativ după eradicarea şobolanilor

Șobolanii aduși odată cu escala vapoarelor puseseră stăpânire pe insula Lundy
Șobolanii aduși odată cu escala vapoarelor puseseră stăpânire pe insula Lundy

Numărul păsărilor acvatice de pe insula stâncoasă Lundy, din largul comitatului Devon din Anglia, a crescut considerabil după eradicarea şobolanilor, au anunţat ecologiştii, citaţi marţi de Press Association.

La 15 ani după implementarea unui proiect de eliminare a şobolanilor de pe insula Lundy, situată la gura canalului Bristol, a fost înregistrată o creştere considerabilă a numărului de furtunari şi papagali de mare (puffin).

Potrivit Societăţii Regale pentru Protecţia Păsărilor (RSPB), populaţia de păsări acvatice de pe insula Lundy s-a triplat ajungând la 21.000 de exemplare, iar numărul furtunarilor a crescut de la 297 de perechi la 5.504. Totodată, populaţia de papagali de mare a crescut de la doar 13 păsări la 375.

Proiectul, lansat în 2002 de Natural England, Landmark Trust, National Trust şi RSPB, şi-a propus eradicarea şobolanilor, animale considerate cea mai mare ameninţare la adresa supravieţuirii păsărilor.

După patru ani de la implementarea proiectului, insula Lundy a fost declarată liberă de şobolani, iar numărul exemplarelor de păsări acvatice a crescut constant.

Desigur că la debutul proiectului am anticipat o creştere importantă a populaţiei (de păsări), însă nivelul acestei reveniri ne-a întrecut aşteptările, a declarat Helen Booker din cadrul RSPB.

Acest studiu demonstrează clar cât de repede şi de bine răspund păsările acvatice la eliminarea prădătorilor non-nativi, a subliniat Booker.

Vezi și: Sârbii din Mitrovica au împiedicat o operațiune a poliției împotriva crimei organizate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel