Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, reacție la FAKE NEWS farfurii cu PSD

Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș
Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș

Comitetul Director de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București a reacționat la informațiile vehiculate săptămâna trecută care stipulau că în spital ar fi fost folosită veselă cu inscripții ale partidului de guvernământ. Este fake news, anunță oficial conducerea Institutului. 

Redăm integral POZIȚIA Comitetului Director al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș":

„Ca urmare a articolului apărut pe site-ul Asociației Group4 Media Freedom & Democracy, conform căruia „Mai mulți pacienți internați săptămâna trecută la Institutul de boli infecțioase Matei Balș din București au reclamat reporterilor G4Media.ro faptul că mâncarea le-a fost servită în farfurii inscripționate cu sigla PSD", conducerea Institutului a făcut o verificare internă care a infirmat această situație.

Nu există


Nu există în inventarul sau în dotarea Institutului astfel de veselă, destinată servirii hranei către pacienți sau către personalul medical.

Astfel de probleme, dacă ar fi fost într-adevar reale, ar trebui să fie sesizate direct conducerii Institutului, însă se pare ca ele au reprezentat doar un pretext inventat pentru relansarea unor acuzații adresate managerului Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș", dl. Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel.

Pentru clarificare, litigiul acestuia cu ANI a fost soluționat de către justitie, printr-o sentință definitivă, care îl exonerează pe manager de orice conflict de interese, iar investigația publicată de Rise Project în anul 2018 se află în judecată pentru răspundere civilă delictuală la Tribunalul București, datorită acțiunii inițiate de dl. Profesor Adrian Streinu-Cercel.

Discreditare


Considerăm că difuzarea de informații neadevărate, asocierea Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș" cu un partid politic și conținutul calomnios al articolului publicat on-line, reprezintă o nouă încercare de discreditare a sistemului de sănătate și a profesioniștilor dedicați îngrijirii pacienților.

Articolul ar putea avea și intenția de influențare a justiției în cazul procesului deschis împotriva Rise Project, care, de altfel, a preluat și a difuzat imediat acestă știre falsă.

De asemenea, astfel de abordări politizate, pot compromite grav credibilitatea demersurilor făcute de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Bals" și de către dl. Profesor Adrian Streinu-Cercel pentru sprijinirea aprobării legii vaccinării și pentru rezolvarea problemelor legate de urgența creșterii acoperirii vaccinale a copiilor din România.

Ne rezervam dreptul de a actiona în continuare, conform prevederilor legale privind răspândirea în mass-media de știri neadevarate și calomnioase", se arată în documentul transmis redacției DC MEDICAL.

TOATE INFORMAȚIILE AICI:  Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, reacție la FAKE NEWS farfurii cu PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel