EXCLUSIV  Instituţiile statului, ZERO lei la buget. Daniel Florea, primarul Sectorului 5: Este foarte greu

Palatul Parlamentului - Camera Deputatilor - Senat
Palatul Parlamentului - Camera Deputatilor - Senat

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit, printre altele, despre o anomalie care face ca sume importante de bani să nu ajungă la bugetul local. 

Venind vorba despre contrastul uriaş dintre zona Ferentari de exemplu, acest pol al sărăciei din Bucureşti, şi zona centrală a sectorului, Daniel Florea a declarat că aceste probleme sunt greu de rezolvat întrucât sectorul este văduvit de sume mari de bani la buget ca urmare a faptului că instituţiile care-şi au sedii şi terenuri în Sectorul 5 nu plătesc niciun fel de impozit.

"Este foarte greu de rezolvat problema din două motive: unul e acela că în Sectorul 5 se află tot centrul Capitalei, iar toate instituţiile de stat de pe teritoriul său nu plătesc un leu impozit pentru proprietăţi. Asta înseamnă că niciunul dintre ministerele care au sedii în sector, nici Parlamentul, nici Preşedinţia nu plătesc niciun leu impozit. În plus, 40% din suprafaţa sectorului e deţinută de nişte ministere: al Transporturilor, al Apărării care de asemenea nu plătesc niciun fel de impozit pe proprietate. Acesta este motivul pentru care şi dacă vrem, nu putem să aducem bani la bugetul local", a explicat primarul Daniel Florea.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel