Instagram ascunde numărul de like-uri la postările utilizatorilor. Motivele din spatele acestei decizii

Instagram ascunde numărul de aprecieri la postări cu scopul de a "elimina presiunea" asupra utilizatorilor, potrivit BBC. Începând de astăzi utilizatorii vor vedea doar un nume de utilizator "și alții" la postări, în loc de numărul de aprecieri. 

Motivele invocate de Instagram

Platformele media sociale pot contribui la o scădere a stimei de sine. Instagram a lansat un studiu similar în Canada în luna mai, iar noul test se lansează și în Australia, Noua Zeelandă, Irlanda, Italia, Japonia și Brazilia, a declarat compania pentru BBC.

"Sperăm că acest test va elimina presiunea asupra utilizatorilor, astfel încât să vă puteți concentra pe împărtășirea lucrurilor pe care le iubiți, nu pe numărul de aprecieri.", a declarat Mia Garlick, directorul de politică al Facebook Australia și Noua Zeelandă.

Scopul, adaugă ea, este ca utilizatorii să vadă "dacă această schimbare poate ajuta oamenii să se concentreze mai puțin asupra numărului de like-uri și mai mult despre povestea lor, la ceea ce postează."

Platformele social media, pericol pentru sănătatea tinerilor

Studiile au arătat că platformele social media au un impact negativ asupra sănătății mintale, în special a tinerilor.

Numărul de aprecieri este, de asemenea, modul de a pune valoare o postare pentru partea de afaceri a Instagram. Influencerii care sunt plătiți pentru conținutul pe care îl prezintã în posturile lor sunt mãsurați după numãrul de aprecieri ale activității lor pe social media. Instagram a spus că testul nu va afecta instrumentele de măsurare pentru partea de business. Utilizatorii pot vedea în continuare lista de persoane cărora le-a plăcut conținutul postat de alte persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel