EXCLUSIV  Inspector școlar general scoate o statistică cutremurătoare: Pe mine m-a SPERIAT! Fenomen îngrijorător

Ioana Mihaela Neacşu, inspector şcolar general, a declarat că a realizat o analiză pe baza numărului de elevi care pleacă la studii în afara României. Statistica este una îngrijorătoare, potrivit inspectoarei. 

"Am făcut vara aceasta o statistică a elevilor din Bucureşti care pleacă după bacalaureat la studii în străinătate. Pe mine statistica asta, credeţi-mă, m-a speriat. Este un fenomen îngrijorător. O spunem de mult timp! Avem un colegiu naţional la care 42 la sută dintre absolvenţi au plecat în faza iniţială, în iulie, în străinătate. Dar sunt universităţi unde admiterea se face mai târziu şi nu i-am mai luat în calcul. Media pe Bucureşti este de 25 la sută pe colegiile naţionale. Foarte mare!", a declarat Ioana Mihaela Neacşu în exclusivitate pentru DC NEWS

De ce pleacă elevii români

"Am organizat o premiere în septembrie pentru cei care au obţinut note bune la bacalaureat. I-am impărţit pe scenă pe cei care au rămas şi pe cei care au plecat după bacalaureat. Aceştia s-au împărţit în două grupe aproximativ egale. Şi i-am întrebat pe cei care au plecat de ce au făcut asta. Răspunsul a fost că vor să rămână acolo definitiv. Doar vreo doi au spus că vor să se întoarcă aici, dar au plecat pentru că nivelul studiilor este unul superior calitativ în afara ţării. În general, îşi proiectează cariere pentru a rămâne în ţările respective", a mai spus inspectorul general. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel