Bogdan Chirieac: Insinuările la adresa lui Eduard Hellvig sunt absurde

Analistul Bogdan Chirieac, într-o intervenție la România TV, a spus că este absurd să insinuezi că șeful SRI, Eduard Hellvig, ar face parte din poliția politică, în condițiile în care acesta a desecretizat protocoalele care arătau că Justiția era aservită fostului SRI.

"Este pur și simplu absurd să insinueze cineva că  Eduard Hellvig este parte a poliției politice", a spus analistul Bogdan Chirieac la România TV.

Discuția a avut loc în cazul dezvăluirilor ultimelor protocoale semnate între SRI și Parchetul General în decembrie, 2016, cu câteva zile înainte de desfășurarea alegerilor parlamentare.

"În primul rând, unul dintre protocoale este tehnic și nu este secret, deci nu are nimic de a face cu vechile protocoale semnate de fosta conducere a SRI cu fosta conducere a Parchetului General. Al doilea protocol a fost semnat în virtutea inerției și a fost anulat chiar de Eduard Hellvig după mai puțin de două luni de la semnarea acestuia.

Într-o instituție precum SRI, vechile practici mor greu. Nu este ușor să transformi SRI, pe cale să devină până în 2015 mai rău decât fosta Securitate, într-un serviciu de informații modern al unui stat democratic, cu adevărat democratic, membru NATO și UE.

Eduard Hellvig a  desecretizat protocoalele care ne-au arătat că Justiția din România era aservită fostului SRI. Faimoasele culoare din Justiție au existat cu adevărat. La vremea respectivă, chiar pentru istorie, cineva le va descrie și le va documenta  pentru ca România să nu mai trăiască niciodată o asemenea perioadă. În acest moment, cred că aripa veche din SRI, cea trimisă la pensie de către Eduard Hellvig, încearcă  un atac împotriva sa. E un subiect colateral și un atac gratuit care nu va aduce niciun serviciu nimănui" a spus Bogdan Chirieac.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel