ÎNSCRIERI CLASA PREGĂTITOARE 2018. Când încep și de ce acte ai nevoie

Cererile de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018 - 2019 se pot depune începând de joi, până pe 26 martie, o a doua etapă fiind programată în perioada 12 - 18 aprilie. 

"În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean/al Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE) în perioada 1 - 23 martie", anunţa recent Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă. 

Cea de-a doua etapă, 12 - 18 aprilie, este rezervată pentru copiii care nu au fost înscrişi în prima fază sau care nu au participat la aceasta, cererile urmând să fie completate din nou în funcţie de locurile disponibile.

Care sunt actele necesare pentru înscrierea în clasa pregătitoare:

1. Cerere-tip de înscriere

2. Copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal; părinţii divorţaţi depun la înscriere şi hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercita autoritatea părintească şi unde a fost stabilită locuinţa minorului

3. Copie şi original al certificatului de naştere al copilului

4. Copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare (acolo unde este cazul).

5. Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel