Evoluţia preţurilor în ultima lună

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,7% în luna octombrie.

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,7% în luna octombrie a acestui an faţă de luna precedentă, în timp ce faţă de octombrie 2016, preţurile s-au majorat cu 4%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) remise luni Agerpres.

Pe piaţa internă, preţurile au crescut cu 1% faţă de septembrie şi cu 3,3% faţă de octombrie 2016 în timp ce pe piaţa externă preţurile s-au majorat cu 0,1% comparativ cu luna precedentă şi cu 5,3% în ritm anual. Pe marile grupe industriale, în octombrie 2017, faţă de septembrie, cel mai important salt, de 2%, l-a înregistrat industria energetică, urmată de industria bunurilor intermediare, cu 0,5%, industria bunurilor de capital şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată, fiecare cu un plus de 0,3%.

Industria bunurilor de uz curent a consemnat un declin al preţurilor de 0,1%. Comparativ cu luna octombrie a anului trecut, cele mai semnificative creşteri de preţ au fost consemnate în industria bunurilor intermediare (6%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (4,1%), industria bunurilor de capital (3,6%), industria bunurilor de uz curent (3,4%) şi industria energetică (2,3%).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel