INS confirmă spusele lui VICTOR PONTA: PIB-ul a crescut cu 1,9% în trimestrul III

Institutul Național de Statistică a publicat, vineri dimineață, evoluția Produsului Intern Brut pentru trimestrul III al anului 2014, după controversa provocată de o declarație a premierului Victor Ponta cu privire la creșterea economică a României.

Produsul intern brut a crescut cu 1,9% în trimestrul III din 2014, față de trimestrul II din 2014.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2013, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 3,2% pe seria brută şi cu 3,3% pe seria ajustată sezonier.

Ponta jubilează după datele INS: Nu am fost niciodată în recesiune

În primele nouă luni ale anului 2014, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu acelaşi interval al anului 2013, cu 2,8% pe seria brută şi cu 3,1% pe seria ajustată sezonier.

În urma revizuirii seriei brute conform Sistemului European de Conturi şi a seriei ajustate sezonier, Produsul intern brut a scăzut în trimestrul II 2014 cu 0,3% faţă de trimestrul I 2014 şi a crescut în trimestrul I 2014 cu 0,5% faţă de trimestrul IV 2013.

INS confirmă spusele lui Ponta

Victor Ponta a creat o polemică în spațiul public, după ce, miercuri, în timpul ultimei dezbateri electorale cu Klaus Iohannis, premierul a afirmat că din datele pe care INS le va publica vineri va reieși o creștere a PIB-ului cu peste 1%.

A doua zi, premierul a fost contrazis de președintele Institutului, Tudorel Andrei, care a dat asigurări că Victor Ponta nu avea de unde să știe datele pe care avea să le publice INS. Vezi detalii aici: INS contrazice datele prezentate de  Ponta la dezbaterea cu Iohannis

Ulterior, PSD a transmis un comunicat prin care a explicat că primul-ministru s-a bazat pe estimări proprii și cifre venite de la Comisia Europeană când a vorbit despre PIB-ul pe trimestrul III. Citește aici detalii: PSD, prima reacție după ce INS l-a contrazis pe Victor Ponta

Într-un final, datele publicate vineri de INS confirmă spusele lui Victor Ponta și arată că PIB-ul a crescut cu 1,9% în trimestrul III din 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel