Înregistrări video-audio în sălile de clasă, subiect aprins: Nu sunt camere video peste tot? De ce deranjează?

Introducerea sistemelor de supraveghere video-audio în interiorul sălilor de clasă a stârnit numeroase opinii.

Consiliul Naţional al Elevilor consideră că instalarea în sălile de clasă a unor sisteme de supraveghere video-audio nu rezolvă problemele reale din cadrul orelor de curs şi sfidează modul natural de administrare a clasei, putând afecta modul în care se desfăşoară actul de predare-învăţare şi creând o stare de lipsă de confort în rândul elevilor şi cadrelor didactice. „Suntem de părere că trebuie să renunţăm la toate aceste practici care nu fac posibil un act educaţional centrat pe nevoile beneficiarului primar al educaţiei - elevul. Cu camere de supraveghere şi elevi care să se simtă oricum, numai în largul lor nu, nu vom putea nici măcar să sperăm la un act educaţional bazat pe încredere şi colaborare elev-profesor. Camerele de supraveghere trebuie să fie instalate în clase doar ca urmare a unei consultări prealabile cu colectivul clasei, în caz contrar, să nu ne mai mire faptul că elevii, părinţii şi profesori sunt mai degrabă dezbinaţi decât uniţi pentru o educaţie incluzivă de calitate", a declarat Antonia Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Subiectul nu este unul nou, pe un forum discutându-se chiar din 2018.

Iată câteva mesaje: 

„Dacă lucrezi cinstit, respecți deontologia profesională, nu te va interesa că sunt camere în clasă sau nu, că sunt legale sau nu. Eventual, vor deveni interesați părinții elevilor problemă. Dacă nu lucrezi cinstit, desigur, preocuparea majoră este cum scapi de dovezi. Cât despre supraveghere? Totul depinde de procedura de acces la acele înregistrări audio-video.”

„Nu sunt camere video peste tot? Stradă, magazine, bănci, aeroporturi, hoteluri, spitale, primării, Sunt o mulțime chiar ce se pot urmări live de acasă. (...) Chiar și din mall-uri sunt. Chiar și din vămi sunt. Acolo nu lucrează oameni? Nu au serviciu acolo? De ce vă deranjează?”

„Nu am nimic împotriva faptului ca astfel de camere să fie instalate pe holuri, în preajma școlii, însă NU în sala de clasă”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel