Înregistrări Ghiță-Băsescu. Lucia Hossu-Longin, reacție virulentă

Lucia Hossu Longin
Lucia Hossu Longin

Lucia Hossu-Longin a comentat deschiderea dosarului după ultima înregistrare dată publicității de Sebastian Ghiță, una ambientală cu Traian Băsescu. 

”Dacă s-a deschis dosar penal, împotriva cui s-a deschis? În niciun caz nu va fi reparată situația victimelor. Justiția noastră nu are în vedere reparații morale și sufletești. Credeți că grupul acela de condamnați, în frunte cu dl Voiculescu, va fi scos din pușcărie? Nu. Nici judecătoarea nu știu dacă va intra în atenția CSM. Poate că până la urmă tot pe Ghiță îl vor ancheta, pentru că a dezvăluit lucrurile astea. Ori asta nu este corect pentru dosarul acesta, despre care toată presa scrie `dosarul bombă`. Ce să fie bombă? Nu este nicio bombă! În clipa în care justiția nu acționează să-i scoată pe cei băgați nevinovați în pușcărie, să acționeze chiar și împotriva lui Băsescu care deținea asemenea secrete criminale și  nu să acționeze pentru Ghiță, să-l intimedeze, să-l oprească, dacă ceea ce spune este adevărat. (...) Asta e cel mai important dacă se redeschide dosarul, nu să-l sancționeze pe Ghiță că ne-a spus acestea după atâția ani, ci vreau ca cei care au fost condamnați pe nedrept să fie eliberați, să găsească o modalitate până la CEDO. Dacă CSM tace, judecătoarei nu-i vor face nimic, va fi o eroare pe care o vor acoperi cu alte evenimente.” a spus Lucia Hossu-Longin, la Antena 3. 

[citeste si]

A adăugat: ”Când am auzit primele mărturii, erau atunci lucruri grave care puneau justiția într-o situație extrem de neplăcută și aproape de necrezut, ne așteptam ca imediat să acționeze. Noi toți neindignam. Și ce? Am rămas cu indignarea. Nu s-a întâmplat cu deschiderea dosarului în care nu se spune în ce constă, care este direcția de cercetare, spre ce se vor îndrepta, sigur că este strigător la cer. Eu cred că ar trebui să se facă ceva, dar nu se va face.” 

Lucia Hossu-Longin crede că deschiderea dosarului pare o măsură, dar nu este: ”Faptul că tot aparatul tace și nu răspunde la nicio acuzație publică mi se pare inadmisibil. Va fi o nouă acoperire a acestei probleme grave”. Cât despre Traian Băsescu îi spune: ”Erai șeful statului, cum îți permiteai să cunoști asemenea lucruri și să nu le dezvălui tu, nu acum Sebastian Ghiță?”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel