Înregistrări Cosma. Orban, despre Kovesi și PSD: Este visul de aur

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că instituţiile statului trebuie să verifice veridicitatea informaţiilor apărute în înregistrările audio în care erau redate presupuse discuţii dintre procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA Lucian Onea şi fostul deputat Vlad Cosma.

'Eu cred că există instituţii ale statului care trebuie să verifice veridicitatea acestor informaţii şi să decidă în consecinţă în conformitate cu atribuţiile. Nu cred că trebuie să fie subiectul unor dezbateri politice. Există CSM, Inspecţie Judiciară, există ministrul Justiţiei, există Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dacă se dovedesc a fi adevărate evident toate instituţiile care au atribuţii în domeniu trebuie să-şi îndeplinească misiunea constituţională şi legală', a spus Orban.

[citeste si]

'Visul de aur al corupţilor din PSD este să nu mai existe doamna Kovesi sau alt procuror care să continue lupta anticorupţie'

'Eu nu am mare încredere în înregistrări difuzate nu se ştie cum, în ce mod sunt preluate şi sunt extrem de măsurat şi prudent în a da declaraţii pe această temă', a afirmat liderul PNL. Orban a susţinut că 'visul de aur al corupţilor din PSD este să nu mai existe doamna Kovesi sau alt procuror care să continue lupta anticorupţie'. 'Dacă sunt adevărate (n.r. - înregistrările) trebuie să răspundă persoanele care au comis astfel de lucruri. Nu cred că acum trebuie să te apuci să dai cu pietre în toată lumea. Niciodată nu am fost adeptul când este vorba de orice categorie socio-profesională al incriminării ca şi grup. Fiecare om trebuie judecat individual. (...) Nu am de unde să ştiu dacă doamna Kovesi era sau nu era la curent cu astfel de practici', a adăugat preşedintele PNL. Pe de altă parte, el a răspuns acuzaţiilor preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a susţinut că PNL este 'un fel de fată în casă' a statului paralel.

Statul paralel

'Eu nu ştiu ce e statul paralel, dar ştiu ce este PSD şi, până una, alta, Tăriceanu este fată în casă la PSD, un lucru pe care îl poate vedea oricine cu ochiul liber', a afirmat Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel