Înregistrări Cosma-Negulescu. Tăriceanu: DOVADA că statul paralel funcţionează

Tăriceanu, răspuns la întrebarea "de ce nu a demisionat şefa DNA"
Tăriceanu, răspuns la întrebarea "de ce nu a demisionat şefa DNA"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, luni, că blocarea unui candidat la funcţia de prim ministru reprezintă 'cea mai elocventă dovadă că statul paralel funcţionează'.

'Se încearcă deturnarea votului cetăţenilor', a spus Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

'Cineva m-a întrebat astăzi dacă am fost surprins de declaraţiile făcute ieri, în special de doamna procuror Moraru (n.r. - Mihaiela Iorga Moraru). Vreau să vă spun ceva: nu am fost surprins. Aseară nu am avut decât sentimentul că iese la suprafaţă ceea ce spun de foarte multă vreme şi anume că România este condusă cu dosare penale. Procuratura este un instrument politic de eliminare a persoanelor vizate, probabil unele incomode, şi că încercarea de care doamna procuror Moraru a vorbit aseară, fără să dea nume, şi nici nu-mi dau seama la cine se referea, blocarea unui ministru sau a unui candidat la funcţia de prim-ministru, care ar fi trebuit să numească pe cineva ministru al Justiţiei, în speţă preşedinta UNJR, este cea mai elocventă dovadă că statul paralel funcţionează şi că se încearcă deturnarea votului cetăţenilor şi a deciziilor democratice şi legitime prin decizii luate în alte sfere de putere', a precizat Tăriceanu după şedinţa Biroului permanent.

Înregistrări Antena 3

Fostul procuror DNA Mihaiela Moraru Iorga a afirmat, duminică, la Antena 3, că şefa DNA a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.

[citeste si]

'Trebuia desemnat la un moment dat premierul României. Era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest fost ministru. Nu dau nume pentru că nu vreau să spună cineva că am stricat vreo anchetă. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu acel dosar. Explicaţia a fost de genul că, dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan va fi ministru al Justiţiei, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi', a povestit Mihaiela Moraru Iorga. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel