Înregistrarea video difuzată de atacatorul german antisemit din Halle era accesibilă online pe o serie de forumuri

O înregistrare video cu recentul atentat antisemit din oraşul german Halle rămânea accesibilă foarte uşor joi pe 4chan, BitChute şi alte forumuri online, având mii de vizionări, informează AFP.

La 24 de ore după atac, în afară de înregistrarea video, linkuri către un 'manifest' antisemit publicat în urmă cu o săptămână de către atacator erau de asemenea disponibile online pe popularul forum 4chan. Atentatul din oraşul german Halle (estul Germaniei), care s-a soldat cu doi morţi şi doi răniţi grav, a avut loc miercuri, chiar de ziua marii sărbători religoase evreieşti Yom Kippur. Poliţia germană l-a capturat pe atacator după ce l-a rănit în timpul schimbului de focuri.

Atacatorul a difuzat în direct pe internet atacul înregistrat, iniţial pe Twitch, o platformă consacrată în special jocurilor video şi aparţinând Amazon. Potrivit Twitch, filmul video în direct a fost văzut de numai cinci utilizatori, iar înregistrarea a fost vizionată de circa 2.200 de persoane înainte de a fi semnalată şi suprimată.

Însă înregistrarea video era în continuare vizionabilă joi pe numeroase site-uri ce furnizează conţinuturi violente. Linkuri video descoperite de AFP au fost vizionate de peste 90.000 de ori, potrivit sistemului de numărare al site-urilor respective. Unul dintre ele, BitChute, un site de găzduire a înregistrărilor video ce permite partajări de la utilizator la utilizator, este popular în sânul extremei drepte mondiale, pentru că nu controlează conţinuturile sale cum o fac alte platforme, precum YouTube, şi găzduieşte conţinuturi complotiste cunoscute expulzate de pe YouTube. După atentatul de la Christchurch (Noua Zeelandă), soldat cu 51 de morţi, guvernele şi marii operatori de internet au semnat un parteneriat menit să eradicheze conţinuturile 'urii şi extremiste' din online, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel