Înregistrare, scoasă la licitaţie după ce a stat 50 de ani într-un pod

Poza descriptiva
Poza descriptiva

O înregistrare demo cu hitul ''Starman'' interpretat de David Bowie, care a stat într-un pod timp de aproape 50 de ani, va fi vândută la licitaţie marţi, 12 martie, potrivit Press Association.

Înregistrarea din 1971 se crede a fi prima bandă demo a binecunoscutei melodii. La finalul înregistrării, se aude vocea lui Bowie, care îi spune chitaristului Mick Ronson că nu a terminat de cântat melodia când acesta încearcă să pună capăt înregistrării. Ronson, decedat în 1993, i-a dat caseta prietenului său, Kevin Hutchinson, în 1971. Bowie, aflat la începutul carierei, nu a reuşit să-l impresioneze pe Hutchinson, pe atunci un adolescent care îşi dorea să devină muzician. Îmi aduc aminte că am ascultat-o şi m-am gândit că este OK. Nu m-am gândit ca e ceva fantastic...', a declarat pentru Press Association Hutchinson, cel care vinde acum înregistrarea. 'Acum cred că e ceva fenomenal, bineînţeles. Am 65 de ani şi am ascultat-o, nu mi-a venit să cred cât de bună era', a mai spus acesta. 'Atunci însă, m-am gândit că nu e ceva rău. La 16 ani nu eşti uşor de impresionat, nimic nu te impresionează...', a adăugat Hutchinson.

Preț de pornire fabulos

Hutchinson a primit caseta ca să poată învăţa astfel melodia şi să obţină propriul contract, în calitate de muzician-cantautor, cu managerul lui Bowie. Hutchinson a etichetat caseta David Bowie Rehearsal Tape (caseta de la repetiţii a lui David Bowie). 'Am ascultat-o o dată acasă, după care a ajuns în pod, unde a rămas pentru aproape 50 de ani', a mai spus muzicianul. Melodia, care vorbeşte despre Starman, un extraterestru dornic să ne cunoască, care se teme însă că ne-ar putea bulversa, a fost lansată ca single în 1972 şi inclusă pe albumul concept Ziggy Stardust, care l-a propulsat pe Bowie la statutul de vedetă glam rock. Hutchinson a recuperat înregistrarea din pod după ce a urmărit un documentar despre Bowie, decedat în 2016. Am găsit caseta, am adus vechiul magnetofon din pod şi am pus banda în aparat. Nu mi-a venit să cred când am auzit. Este superb, a spus Hutchinson. Înregistrarea demo conţine vocea lui Bowie şi o chitară acustică. Banda a fost depozitată alături de sute altele într-o cutie care a trecut prin mai multe mutări. 'Am 65... Nu e un lucru pe care îl fac în mod obişnuit... am început, aşa cum se spune la televizor, să reorganizez casa', a spus Hutchinson referitor la decizia sa de a scoate caseta la vânzare. 'După ce ne-am consultat cu un expert în opera lui Bowie, putem susţine cu încredere că această înregistrare conţine o foarte timpurie, posibil prima înregistrare demo a 'Starman, a spus Dan Hampson, asistent licitaţie în cadrul Omega Auctions. Caseta, a cărei valoare a fost estimată la 10.000 de lire sterline, mai conţine înregistrări ale altor cântece de-ale lui Bowie, precum Moonage Daydream şi Hang Onto Yourself şi va fi vândută marţi, 12 martie, la sediul Omega Auctions din localitatea Newton-le-Willows. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel