Inotătorul Avram Iancu, cursă de 12 ore

Avram Iancu înoată 12 ore pentru a strânge fonduri destinate unui copil bolnav de cancer.

Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut pentru că a traversat înot Canalul Mânecii şi fluviul Dunărea, va înota luni, timp de 12 ore, neîntrerupt, în cadrul unei acţiuni umanitare prin care îşi propune să strângă fonduri pentru ajutorarea unui băieţel de 7 ani, din Petroşani, diagnosticat cu cancer şi internat într-un spital din Bucureşti.

Iancu a început să înoate în Bazinul Didactic din Petroşani, la primele ore ale dimineţii, finalul acţiunii fiind prevăzut pentru ora 21,00.

"Patric Andrei are doar şapte anişori şi învaţă la Şcoala generală nr. 6 din Petroşani, acolo unde am deschis şi eu Abecedarul. M-a impresionat mult soarta acestui copil care a fost diagnosticat cu o tumoră şi care are nevoie de tratamente şi intervenţii costisitoare pentru a avea o şansă la viaţă. Sunt tată şi ştiu ce înseamnă durerea părintească. După ce am anunţat această acţiune, copilul a fost vizitat de mai mulţi cu suflet, în Spitalul Marie Curie din Bucureşti", a declarat luni, înainte de a începe să înoate, Avram Iancu.

Pentru a strânge cât mai mulţi bani pentru băieţelul din Petroşani, Iancu şi-a scos la licitaţie, pe pagina sa de socializare, casca de înot şi ochelarii pe care i-a folosit atunci când a reuşit să traverseze înot, doar în slip, Canalul Mânecii, la capătul unui efort de 17 ore şi 54 de minute în care parcurs 62 de kilometri între ţărmurile Marii Britanii şi Franţei.

Licitaţia pentru cele două obiecte se face online, pe pagina de socializare a sportivului Avram Iancu, https://www.facebook.com/avramiancu. Iniţial, preţul pentru cască a fost stabilit la 500 de lei, iar pentru ochelarii de înot la 750 de lei, însă luni dimineaţa acestea urcaseră, în licitaţie, la 2.000 de lei, fiecare. Pentru cele două obiecte se poate licita până la ora 21,00, urmând ca suma finală să fie virată în contul deschis în numele copilului de către părinţii acestuia. Persoanele care doresc să susţină efortul sportivului pot face acest lucru şi în cursul zilei de luni, la Bazinul de înot didactic din Petroşani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel