Înmormântare Rege Mihai. Emil Constantinescu: Trebuie să fac o mărturisire-VIDEO

În ziua funeraliilor Regelui Mihai, președintele Emil Constantinescu a făcut o mărturisire la TVR 1.

"Trebuie să fac o mărturisire. În cei patru ani ai mandatului meu și după aceea, am avut ocazia să îi întâlnesc pe toți membrii Familiei Regale din Europa și din întreaga lume, inclusiv din Iordania, dar acest lucru a fost posibil și, prin mine, cred că România a câștigat, datorită Regelui Mihai. Pentru că atunci când și-a reprimit cetățenia, imediat porțile acestea s-au deschis pentru țara noastră. Și mai ales atunci când Regele Mihai a acceptat să viziteze Casele Regale din Europa, o misiune importantă - sprijinirea integrării României în NATO și UE. Acesta a fost un eveniment benefic", a spus președintele Emil Constantinescu.

Regele Mihai va fi înmormântat sâmbătă seară în Noua Catedrală din Curtea de Argeş.

Ceremoniile încep sâmbătă dimineaţă, de la ora 10:25 cu o slujbă religioasă de 10 minute oficiată în Sala Tronului, de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de un sobor de preoţi, aceasta fiind urmată de o alta săvârşită la catafalcul aşezat în Piaţa Palatului Regal.

Sicriul, aşezat pe un afet de tun tras de un vehicul milita va fi apoi purtat spre Catedrala Patriarhală, la evenimentul desfăşurat pentru a onora plecarea pe ultimul drum a ultimului mareşal al Armatei Române, comandant suprem al Armatei Regale în al Doilea Război Mondial, urmând să ia parte Muzica Militară urmată de trei detaşamente ale MApN (58 de militari de la Forţele Terestre, 58 de militari de la Forţele Aeriene şi 58 de militari de la Forţele Navale) şi un detaşament de elevi ai Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza.

Slujba de înmormântare va fi oficiată în Catedrala Patriarhală de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, după care convoiul funerar se va îndrepta spre Gara Regală Băneasa, unde Jandarmeria Română în uniformele de ceremonie va da onorul şi va intona marşuri funebre până la introducerea sicriului în vagonul mortuar.

De aici sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi transportat cu Trenul Regal la Gara Curtea de Argeş, cortegiul funerar urmând a se va deplasa spre Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel