Urmărește emisiunea live


Îngrijirea tenului în perioada rece a anului. Dermatolog, explicații pas cu pas

Îngrijirea tenului în perioada rece a aerului. Dermatolog, explicații pas cu pas / Foto: Pixabay
Îngrijirea tenului în perioada rece a aerului. Dermatolog, explicații pas cu pas / Foto: Pixabay

Află în articol cum trebuie să își îngrijești tenul în perioada rece a anului. 

Mihalea Leventer a explicat ce trebuie să facem în perioada rece a anului pentru avea un ten luminos, curat și hidratat.

"Uităm să folosim fotoprotecția, deși lumina într-adevăr a scăzut. Tenul, după un sezon de vară, trebuie îngrijit cu blândețe, trebuie exfoliat și curățat de celulele moarte care s-au strâns în pori, de secrețiile care s-au strâns acolo și noi dermatologii recomandăm utilizarea unor agenți de curățare precum sunt măștile cu argilă. Sunt ieftine și ușor de folosit, argilă amestecată cu apă, frecată ușor pe suprafața tenului o dată de săptămână curăță celule moarte. În afară de curățarea acesta blândă se poate folosi în continuare apa cu săpun. Vom folosi un săpun ușor, blând și emolierea de zi cu zi. Se schimbă temperatura, începe să fie mai rece și prin urmare vom alege creme hidratante ușor mai grase. Recomandăm folosirea cremelor onctoase abia atunci când temperaturile scad sub -15 grade.

VEZI ȘI: Secretul tenului perfect al asiaticelor. Îți face pielea ca de porțelan. Pentru perioada rece a anului găsești o floare minune în grădina ta

Factorul de protecție pentru sezonul acesta este de 30%. Recomandăm utilizarea acestor produse mai ales persoanelor care au un ten care îmbătrânește, persoanele peste 50 de ani, 60 de ani, care vor să își mențină tenul tânăr vor utiliza astfel de produse. Să nu uităm că după sezonul de vară în care pielea a fost intens expusă soarelui, apar pe fața tenului petele și pot începe din acest moment tratamentele de decolorare și de uniformizare a culorii prin diverse metode.", a explicat dermatologul Mihalea Leventer la Realitatea Plus.

Cum avem grijă de mâinile noastre în perioada rece a anului

Dermatologul a explicat și cum trebuie să avem grijă de mâinile noastre în perioada rece a anului.

"Produsele dezinfecție pe care le-am utilizat în acest an cu foarte multă rigurozitate usucă suprafața mâinilor și contribui la deteriorarea pielii mâinilor, prin urmare trebuie să folosim creme grase care să refacă acest strat de protecție al pielii. Ele trebuie folosite imediat după spălare. Deci, de câte ori ne spălăm pe mâini și folosim un agent de dezinfecție, ar trebui să punem și o cremă emolientă. Există în farmacii și produse emoliente dezinfectante care sunt un produs doi în unu și nu afectează pielea atât de tare cum fac săpunurile obișnuite.",  a mai spus dermatologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel