Infrastructură, inundații. Nechifor: Guvernul îşi bate joc

Deputatul Ioan Cătălin Nechifor a reclamat faptul că Guvernul a alocat fonduri insuficiente pentru acoperirea pagubelor produse de inundaţiile din această vară.

Guvernul nu a reuşit să acorde sumele de bani în totalitate (...) Sunt alocări disproporţionate (...) Guvernul îşi bate joc de unele localităţi unde a alocat o mie de lei. Ce să faci cu o mie de lei ? Nu acoperă nici cheltuielile necesare pentru demersurile din consiliile locale şi restul pentru a se aproba cheltuirea banilor, a spus Nechifor.

În opinia lui Nechifor, evaluările în teren s-au făcut în timp scurt, dar sumele de bani alocate sunt insuficiente pentru a reface infrastructura afectată de inundaţii, poduri, podeţe, drumuri, apărări de maluri, precum şi multe gospodării.

Potrivit liderului Pro România Suceava, sunt foarte multe localităţi afectate în urma ploilor abundente care au alocări de zero lei sau spre zero şi a exemplificat cu Solca, Dolhasca, Vicovu de Sus, Câmpulung Moldovenesc sau Cajvana.

Referindu-se la posibilitatea ca Guvernul să apeleze la Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, Nechifor a spus că ideea e bună, dar trebuie avut în vedere că banii vor fi alocaţi anul viitor, iar lucrările trebuie făcute acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel