Informație bombă! Cum lucrează băncile cu ANAF pentru a te verifica

Bogdan Neacșu, director general adjunct în cadrul Garanti Bank, susține că cel mai important proiect din domeniul bancar, care a început în urmă cu un an, este colaborarea cu ANAF, pentru a verifica situațiile financiare ale clienților și pentru a-i încadra în anumite standarde.

Adjunctul Garanti Bank susține că posibilitatea de a verifica veniturile clienților prin surse publice este un lucru important, care a început să se manifesteze de puțin timp, făcând referire la bazele de date ale Fiscului.

"Tehnologia își spune cuvântul, ca să studiezi un profil al clientului și să-l încadrez în anumite standarde îți trebuie și sisteme care să proceseze aceste date. În viitor, aceste medii de socializare vor contribui în definirea profilului clientului", a spus Bogdan Neacșu.

Acesta a explicat că această colaborare cu ANAF a început anul trecut. "Ne-am propus să avem acces la bazele de date ale ANAF-ului pentru a verifica situațiile financiare și sursele de venit. Este un pas basic, care trebuia făcut de mult, dar care a fost dificil de realizat. Asta și din cauza faptului că nu s-a permis o anumită transparență din prisma cadrului legislativ, dar poate nici băncile nu au știut să spună mai apăsat de ce au nevoie de acest serviciu", a explicat directorul adjunct al Garanti Bank.

[citeste si]

Acesta a explicat și de ce domeniul bancar are nevoie de o astfel de colaborare, care, spune el, va fi prielnică atât băncilor, cât și clienților.

"Pe mine, ca bancă, mă interesează să am o certitudine a acelei sutiații financiare. De aici pot să-mi fac analizele mele interne. Nu facem mai mult decât această certificare, dar se va rezolva un mare flux al proiectelor de creditare. Până acum necesita foarte mult timp, verificări, analize", a adăugat Neacșu.

Accesul la bazele de date ale Fiscului s-a realizat, până acum, doar în cazul persoanelor juridice, însă domeniul bancar a îmbrățișat această soluție, de curând, și în cazul persoanelor fizice. "De aceea vedeți că deja există bănci care își permit să spună că dau credite în câteva ore. Asta presupune că accesează, din spate, sursele ANAF. Este totul legal, având protocoale de colaborare", a explicat Bogdan Neacșu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel