Înființarea ”Trustului de clădiri metropolitane Bucureşti”, aprobată de CGMB. Lista membri CA

Consilierii generali ai Capitalei au fost de acord, luni, cu înfiinţarea societăţii pe acţiuni 'Trustul de clădiri metropolitane Bucureşti', care va avea ca principal obiect de activitate lucrări de construcţie a unor clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Proiectul a fost adoptat cu 36 de voturi 'pentru', patru 'împotrivă' şi o abţinere, potivit Agerpres.

În mod normal, acestea ar fi fost insuficiente, având în vedere că era necesară o majoritate de două treimi din numărul de 55 de consilieri în vederea adoptării proiectului. Secretarul general, Georgiana Zamfir, a precizat însă că, în urma încetării unor mandate de consilier, numărul actual al membrilor CGMB este 50, ceea ce înseamnă că sunt suficiente cel puţin 33 de voturi favorabile în vederea adoptării hotărârilor care necesită o susţinere de două treimi.

'Primăria Generală a Capitalei, prin acest Trust de clădiri metropolitane, va construi locuinţe sociale şi locuinţe pentru tineri. Nu intră sub nicio formă în coliziune sau concurenţă cu dezvoltatorii sau constructorii imobiliari de pe piaţa liberă, deoarece această nişă niciodată nu ar putea să aibă resursele financiare pentru a contracta un credit de la o bancă comercială sau a contracta un împrumut sau o achiziţie directă de la un dezvoltator imobiliar', a explicat primarul general, Gabriela Firea.

Ea a dat asigurări că toate achiziţiile pentru materiale de construcţii se vor face prin licitaţii, respectând legislaţia, iar trustul se va supune controalelor Curţii de Conturi. Conform votului exprimat în Consiliul General, reprezentanţii CGMB în Adunarea Generală a societăţii Trustul de Clădiri Metropolitane vor fi: Cristian Doicin, Tudor Tim Ionescu şi Popa Simona. Din Consiliul de Administraţie vor face parte: Ilie Florentin, Dorel Ciucă, Lucia Dumitru, Marius Petrescu şi Rădulescu Gabriel.

Membrii fondatori ai Trustului de clădiri metropolitane Bucureşti vor fi Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi SC Service Ciclop SA, cu sediul în Bucureşti, şos. Giurgiului nr. 260. CGMB va deţine 119.880 acţiuni, reprezentând 99,9% din capitalul social, iar SC Service Ciclop SA subscrie un număr de 120 de acţiuni, reprezentând 0,1% din capitalul social. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel