Infertilitatea în contextul Endometriozei, eveniment pentru românce

Cancer de col uterin. Cum poate fi prevenită o boală care ucide
Cancer de col uterin. Cum poate fi prevenită o boală care ucide

Societatea de Endometrioză și Infertilitate Est- Europeană, în parteneriat cu Asociația Eu și Endometrioza vă invită în data de 3 martie, orele 11.00 la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie Panait Sârbu din București (Maternitatea Giulești – Amfiteatru) pentru Conferința Publică: “Infertilitatea în contextul Endometriozei”.

Evenimentul se înscrie în seria celor dedicate conștientizării endometriozei, organizate pretutindeni în lume în luna martie. Anul acesta, pentru prima dată în România, Societatea de Endometrioză și Infertilitate Est- Europeană creată de către medici pentru a veni în sprijinul pacientelor diagnosticate cu endometrioză, organizează în parteneriat cu un ONG, o conferință publică, menită să vină în sprijinul pacientelor și publicului larg, trăgând astfel un semnal de alarmă în privința endometriozei.

Scădere alarmantă a fertilității și natalității

"Societatea de Endometrioză și Infertilitate Est- Europeană a fost înființată în anul 2017, din cauza scăderii alarmante a fertilității și natalității, cu un impact, atât medical, cât și psihosocial și financiar major în societate. Dorim să elaborăm un program de studiu fundamental privind patogenia, diagnosticul și tratamentul endometriozei, precum și cercetări privind domeniul infertilității și îmbunătațirii prognosticului sarcinii și a nou-născuților.

EESEI va facilita schimbul de idei și informații între specialiștii în domeniu, în colaborare cu instituțiile de învățământ specializate, instituțiile publice, agenți economici sau organizații non-guvernamentale din țară și străinătate", a declarat Prof. Dr. Elvira Brătilă, unul dintre fondatorii Societății.

"Asociația Eu și Endometrioza, care a organizat pe tot parcurul anului 2017 evenimente de conștientizare are deosebita plăcere să se alăture în calitate de partener, în premieră în acest an, Societății de Endometrioză și Infertilitate Est – Europeană. Este un prilej minunat în care venim laolaltă, atât paciente, cât și medici specialiști, pentru a ne uni forțele în beneficiul celor care suferă de această afecțiune, dat fiind numărul alarmant de femei cu vârstă reproductivă care sunt diagnosticate annual cu endometrioză. Este nevoie așadar, ca aceste paciente să fie corect informate și să beneficieze de acum înainte de tratamente de calitate la noi în țară".

Speakeri Invitați în cadrul Conferinței "Infertilitatea în contextul Endometriozei" sunt:

Prof. Dr. Elvira Brătilă – Medic primar obstetrică –ginecologie, șeful clinicii de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu", București.

Dr. Andreea Velișcu – Medic specialist Obstetrică-Ginecologie, Asistent Universitar Catedra Obstetrică -Ginecologie UMF Carol Davila.

[citeste si]

Clarisa Iordache – Jurnalist, Fondator Asociația Eu și Endometrioza.

În cadrul acestei manifestări va fi lansat cu această ocazie și website-ul Societății de Endometrioză și Infertilitate Est- Europeană: www.eesei.eu.

Participarea este gratuită, însă necesită înscriere la: [email protected] (nume, prenume, adresă de email și număr de telefon).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel