Infecţii nosocomiale. Roboţii cu raze ultraviolete, soluţia pentru combaterea infecţiilor nosocomiale din spitale

Problema combaterii infecţiilor nosocomiale în spitalele din Iaşi cu ajutorul tehnicii de ultimă generaţie a fost dezbătută în cadrul unei întrevederi între managerii spitalelor din judeţ şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa.

Preşedintele Consiliului Judeţean a propus să fie achiziţionaţi roboţi cu raze ultraviolete, special destinaţi dezinfectării spaţiilor medicale şi care asigură sterilizarea unei încăperi în doar cinci minute, pentru a reduce astfel cazurile de pacienţi care contactează infecţii intraspitaliceşti.

Potrivit şefului CJ Iaşi, astfel de dispozitive sunt folosite în spitale din alte ţări, costul unuia fiind de aproximativ 60.000 de euro.

"Infecţiile nosocomiale sunt o realitate cu care se confruntă toate unităţile medicale din întreaga lume. Unii au găsit rezolvarea modernă la care ar trebui să apelăm şi noi de acum. Robotul cu ultraviolete reprezintă cea mai avansată tehnologie de dezinfecţie existentă în acest moment. Investiţia în aparatul cu raze UV este un pas important pentru reducerea infecţiilor în mediul spitalicesc. Nu este un dispozitiv costisitor, nu necesită angajaţi în plus care să-l manevreze, prin urmare, implementarea acestei iniţiative duce clar la reducerea costurilor de spitalizare şi a consumului de antibiotice, de exemplu", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Spitalele care vor achiziţiona astfel de roboţi

Conform acestuia, astfel de roboţi vor fi achiziţionaţi pentru Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Copii Sfânta Maria, precum şi pentru cele Spitalele de Obstetrică şi Ginecologie Elena Doamna şi Cuza Vodă, toate unităţile medicale fiind în subordinea Consiliului Judeţean.

Maricel Popa a declarat totodată că va încheia un parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare, Institutul de Psihiatrie Socola şi Institutul Regional de Oncologie, pentru a le putea sprijini în cumpărarea unor astfel de roboţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel