Inegalitate cruntă: Șefii au făcut până azi cât vor face angajații lor în tot anul

Statisticile au arătat că un director de corporație câștigă enorm pe lângă un simplu angajat.

Șefii celor mai mari firme din Marea Britanie vor fi plătiți până la finalul zilei de 6 ianuarie cât angajații lor într-un an, conform BBC.

Primii 100 clasați în topul Financial Times Stock Exchange au revenit la muncă pe 2 ianuarie și, până la finalul zilei de 6 ianuarie, au depășit deja salariul mediu anual de 35.000 de euro.

Cifrele, bazate pe cele mai recente date, sugerează că un șef de top din Marea Britanie a primit, în medie, 4 milioane de euro în 2018. Salariul mediu al unui angajat full-time din Marea Britanie este de 35.000 de euro, adică de 117 mai mic decât cel al șefului său.

Minsitrul de Finanțe, îngrijorat de situație

Aceste date trebuie analizate și arată că diferența salarială este „îngrijorătoare", conform Ministrului de Finanțe britanic, Andrea Leadsom.

„Este necesar ca firmele să vină și să justifice plata uriașă a directorilor, în mod specific în relație cu renumerația primită de lucrători", a spus directorul uneia dintre instituțiile care au realizat studiul.

„Directorii executivi sunt plătiți mult mai mult decât angajații normali, făcând Marea Britanie una dintre cele mai inegale țări din Europa", a spus Luke Hildyard, directorul High Pay Centre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel