Inedit! Copilul cu trei părinți în certificatul de naștere

O fetiță de 22 de luni va avea trei părinți în certificatul de naștere - un cuplu de lesbiene căsătorite și un homosexual. Cauza acestei premiere este faptul că bărbatul le-a dat în judecată pe cele două femei pentru că dorea să fie considerat părinte, nu donator de spermă.

Un judecător al Curții de Justiție din Miami a decis ca o fetiță de 22 de luni să aibă trei părinți în certificatul de naștere. Hotărârea încheie o luptă de doi ani de paternitate între un cuplul de lesbiene și un prieten al femeilor,  donatorul spermei, care și-a dorit să fie considerat părinte.

Femeile, Maria Italiano, în vârstă de 43 de ani, și Cher Filippazzo, în vârstă de 38 de ani, au încercat de mai multe ori să devină părinți. După mai multe nereușite, femeile l-au întrebat apoi pe Massimiliano Gerina dacă ar fi de acord să doneze spermă pentru înseminare artificială. Cei trei nu au semnat niciun act care să delimiteze drepturile și responsabilitățile bărbatului în legătură cu viitorul copil.

Cu puțin timp înainte de nașterea copilului, Gerina a decis că vrea să fie considerat părinte, și nu donator de spermă. Femeile nu au fost de acord. În conformitate cu legislația din Florida, donatorii de spermă nu au dreptul legal asupra copiilor rezultați prin acest procedeu.

Cu toate acestea, Massimiliano Gerina și-a angajat un avocat și le-a acționat în instanță pe cele două femei. După un proces de doi ani și jumătate, judecătorul a decis ca toți trei să fie trecuți în certificatul de naștere al micuței. Femeile au drepturi exclusive părintești, iar Gerina își va putea vizita copilul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel