Inedit: Comercializarea apei în sticle mici din plastic, interzisă într-un oraș american

sticle_mici_de_apa
sticle_mici_de_apa

Oraşul american Concord din statul Massachusetts a devenit la 1 ianuarie primul din lume care interzice vânzarea apei în sticle mici de plastic, restricția urmând a fi suspendată, dacă se va dovedi a fi mult pea costisitoare, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Primăria locală a orașului cu 16.000 de locuitori, situat la circa 30 de kilometri vest de Boston, a decis ca de la 1 ianuarie, din motive de protecţie a mediului, comercializarea apei plate în sticle de plastic mai mici de un litru să fie interzisă şi pasibilă de o amendă de maxim 50 de dolari.

Măsura a fost votată în aprilie, în cursul unei reuniuni publice cu 403 voturi pentru şi 364 împotrivă și a fost probată în septembrie de procurorul statului Massachusetts.

În cazul în care punerea în aplicare a măsurii se dovedește prea costisitoare, decizia ar putea fi suspendată.

Pentru aplicarea unei astfel de măsuri, o bătrânică din Concord, în vârstă de peste 80 de ani, a militat timp de trei ani, ea fiiind sprijinită și de organizația neguvernamentală 'Ban the bottle' (Interziceţi sticlele). OUG denunţă mai ales poluarea creată de sticlele din plastic, reciclate numai în proporție de 23%, subliniind, totodată, că apa din sticlă este de 1.000 de ori mai scumpă decât apa de la robinet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel