Industria jocurilor de noroc, în creştere şi în 2020

Industria jocurilor de noroc din România este în continuă creştere. O arată o analiză conform căreia veniturile companiilor din acest domeniu ar urma să crească cu până la 12 miliarde de lei doar în 2020. 

Veniturile înregistrate de companiile care activează în sectorul jocurilor de noroc și al pariurilor vor continua să crească în 2020 până la nivelul de 12 miliarde de lei, după ce în 2019 au avansat cu 15% față de pragul de 9 miliarde de lei înregistrat în 2018, relevă un studiu realizat Termene.ro, platforma care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România, scrie financialinteligence.ro. 

Domeniul nu este la potenţialul maxim 

"Pe măsură ce valoarea unui domeniu crește, procentul cu care aceasta o face începe să scadă până la punctul la care stagnează sau chiar devine negativ. Faptul că viteza de creștere a industriei de profil se menține ridicată este un indiciu că în România domeniul jocurilor de noroc și al pariurilor nu a ajuns încă la potențialul său maxim,", a declarat Adrian Dragomir, fondator al platformei Termene.ro.

Profiturile, spectaculoase 

Dacă în anul 2013, profiturile totale generate la nivel național erau de aproximativ 166 milioane lei, în anul 2018 au crescut de peste 5 ori, depășind valoarea de 838 milioane lei. Un efect direct al creșterii principalilor indicatori financiari ai unei companii (cifra de afaceri și profitul) este avansul profitabilității. Astfel, dacă în anul 2013, o companie din acest domeniu câștiga 3 lei la fiecare 100 de lei încasați, în anul 2016 suma s-a dublat ajungând la 6 lei (creștere de 3 lei) iar în anul 2018 a crescut la 9 lei (o altă creștere de 3 lei), mai scrie financialinteligence.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel