Indonezia - Bilanţul seismului din Insulele Moluce a crescut la 23 de morţi

Bilanţul unui puternic seism produs în arhipelagul Moluce, în estul Indoneziei, a crescut la 23 de morţi, de la 20 de decese anunţate anterior, a precizat vineri Agenţia pentru gestionarea dezastrelor, 15.000 de persoane fiind evacuate în adăposturi, relatează AFP.

Seismul cu magnitudinea 6,5, produs joi, a fost urmat de zeci de replici, declanşând panică în rândul locuitorilor, care au fugit spre zone mai înalte. Cutremurul nu a fost urmat de declanşarea unei alerte pentru tsunami. Multe dintre victime, printre care un bebeluş, şi-au pierdut viaţa după ce au fost lovite de fragmente de moloz în oraşul Ambon şi împrejurimile acestuia. 'Numărul total de morţi este 23', a precizat purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor, Agus Wibowo, într-un comunicat.

Puternicul seism a provocat rănirea a peste 100 de persoane, iar cel puţin 15.000 de oameni au fost primiţi în adăposturi după ce locuinţele lor au fost avariate, a adăugat purtătorul de cuvânt. Sute de locuinţe, sedii de firme, şcoli şi alte instituţii publice au fost avariate în urma seismului. Autorităţile au instalat bucătării colective şi corturi pentru sinistraţi în mai multe districte.

Cutremurul s-a produs la circa 37 de kilometri nord-est de Ambon, în provincia Maluku, joi, la ora locală 08:46 (miercuri, 23:46 GMT), la o adâncime de 29,9 kilometri, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS). Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice - indo-pacifică, australiană şi euroasiatică - într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume. La sfârşitul lunii septembrie anul trecut, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami, pe insula Celebes, a devastat regiunea Palu, făcând peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel