Indicele sărăciei: care sunt cele mai amărâte țări din Europa

saracie
saracie

Economistul Arthur Orkum a realizat topul celor mai Arthur Orkum a creat instrumentul de măsurare al sărăciei, numit misery index. Indicele însumează rata șomajului și a inflației cu scopul de a evalua condițiile de trai dintr-o anumită zonă. Cu cât indicele este mai mare, cu atât mai dificilă este situația țării.

Rezultatele au la baza date ale raportului CIA World Factbook, care face estimări cu privire la statele și teritoriile în care nu există agenții de statistică ce ar putea transmite aceste date. Cea mai recentă actualizare a raportului a fost facută pe 11 februarie.

În fruntea topului se situează, după cum era de așteptat, țări din Africa. Cu toate acestea, în primele zece țări cele mai sărace din lume se află și două țări din Europa.

Pe locul 10 se află Siria, cu un indice al sărăciei de 51,7. Rata inflației este de 33,7%, iar rata șomajului este de 18%.

Pe locul 9 este Kosovo, cu un indice al sărăciei de 53,6. Rata inflației este de 8,3%, iar rata șomajului este de 45,3%.

Pe locul 8 se află Nepal, cu un indice al sărăciei de 54,3. Rata inflației este de 8,3%, iar rata șomajului este de 46%.

Pe locul 7 se află unul dintre cei mai mai exportatori de diamante, aur și uraniu, Namibia. Indicele sărăciei este 57, rata inflației este de 5,8%, iar rata șomajului este de 51,2%.

Pe locul 6 se află Djibouti, cu un indice al sărăciei de 63,3. Rata inflației este de 4,3%, iar rata șomajului este de 59%. Pe locul 5 se află Turkmenistan, cu un indice al sărăciei de 70,5. Rata inflației este de 10,5%, iar rata șomajului este de 60%.

Pe locul 4 se află Belarus, cu un indice al sărăciei de 71. Rata inflației este de 70%, pe fondul crizei declanșate în 2011, iar rata șomajului este de 1%.

Pe locul 3 se află Burkina Faso, cu un indice al sărăciei de 81,5. Rata inflației este de 4,5%, iar rata șomajului este de 77%.

Pe locul 2 se află Liberia, cu un indice al sărăciei de 90.5. Rata inflației este de 5,5%, iar rata șomajului este de 85%.

În fruntea clasamentului se află Zimbabwe, cu un indice al sărăciei de 103,3. Deși rata inflației este de 8,3%, 95% din populație e șomeră.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel