India. Pasagerii unui tren blocat de inundaţii, salvaţi cu ajutorul elicopterelor

Echipele de intervenţie au salvat sâmbătă, cu ajutorul elicopterelor aparţinând armatei indiene şi ambarcaţiunilor de salvare, circa 700 de pasageri aflaţi într-un tren prins în mijlocul inundaţiilor provocate de precipitaţiile musonice, în apropiere de Mumbai, au anunţat reprezentanţi ai serviciilor de intervenţie, potrivit AFP. 

Cursa Mahalaxmi Express a plecat vineri seară din Mumbai în direcţia Kholapur, la 350 de kilometri sud, dar după doar 60 de kilometri a fost prinsă în mijlocul inundaţiilor provocate de ploile torenţiale. Autorităţile au mobilizat elicoptere şi ambarcaţiuni aparţinând marinei indiene şi Forţei Naţionale de Răspuns în caz de Dezastru (NDRF). Potrivit unui purtător de cuvânt al NDRF, circa 500 de persoane au fost salvate în decursul a două ore. Serviciile de intervenţie au instalat o tabără în apropierea trenului imobilizat.

Un purtător de cuvânt al companiei Indian Railways a menţionat, pentru agenţia de presă PTI, că un tren special de asistenţă va fi de asemenea trimis în zonă pentru a asigura transportul pasagerilor către destinaţiile acestora. Cantităţi importante de precipitaţii s-au abătut asupra oraşului Mumbai, provocând anularea sâmbătă a 11 zboruri de pe aeroportul internaţional din capitala financiară a Indiei. Nouă curse care ar fi trebuit să aterizeze la Mumbai au fost redirecţionate către alte aeroporturi. Peste 250 de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile care au afectat India în ultimele două săptămâni. Statele Assam şi Bihar, din nord-est, au fost cele mai afectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel