India: Milioane de elevi repetă examenele. Subiectele au ajuns pe Whats App

Evaluarea Naționala 2020
Evaluarea Naționala 2020

Milioane de elevi de liceu din India vor trebui să susţină din nou examenele de terminare a studiilor secundare, considerate cruciale pentru admiterea la cele mai prestigioase universităţi din ţară, după ce subiectele au ajuns pe reţelele de socializare, au indicat joi responsabili locali, citaţi de AFP. 

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili modul în care la subiectele la matematică şi economie au ajuns pe WhatsApp înainte de examene, a subliniat ministrul indian al educaţiei, Prakash Javadekar. 

"Infractorii (...) nu vor fi cruţaţi. Sunt sigur că poliţia îi va prinde în curând. Vă pot asigura că vom îmbunătăţi sistemul şi îl vom face infailibil", a declarat el reporterilor. 

Incidentul survine în contextul în care guvernul indian fusese deja criticat pentru scurgerile din baza sa de date biometrice Aadhaar, care conţine datele personale a peste un miliard de indieni.

Trei milioane de elevi repetă examenele  

În mijlocul unui scandal privind datele prost protejate pe Facebook, guvernul indian şi opoziţia din India se acuză reciproc de folosirea informaţiilor personale ale utilizatorilor. 

"2,8 milioane de elevi vor relua examenele! Este o glumă? Cine este responsabil pentru acest haos?", a scris pe Twitter Rahul Gandhi, membru al Partidului Congresului (opoziţie). 

Fraudele la examenele sunt extrem de răspândite în India, printre acestea figurând şi cumpărarea subiectelor în avans în schimbul unei sume, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel