Urmărește emisiunea live


India evacuează peste 300.000 de oameni înainte de sosirea ciclonului Vayu

Autorităţile indiene se pregătesc să evacueze peste 300.000 de persoane care locuiesc pe coastele sale vestice în contextul în care un ciclon deosebit de puternic, Vayu, este aşteptat să lovească joi dimineaţă acele regiuni din statul Gujarat, informează Reuters.

Ciclonul Vayu, care s-a format în Marea Arabiei, va lovi cel mai probabil regiunile de coastă din Gujarat cu vânturi care vor atinge viteze de 135 de kilometri pe oră, a anunţat Departamentul de Meteorologie al Indiei. Aceeaşi instituţie a avertizat că Vayu ar putea să amâne sosirea ploilor musonice anuale în restul Indiei, întrucât acest ciclon atrage norii de precipitaţii formaţi deasupra oceanului. Sosirea musonului pe coasta statului Kerala din sud-vestul Indiei a fost amânată deja cu o săptămână în acest an.

Vijay Rupani, ministrul-şef al statului Gujarat, a declarat în faţa reporterilor că a solicitat ajutor din partea Forţei de Reacţie în cazuri de Dezastre Naturale pentru operaţiuni de intervenţie şi salvare, dacă această furtună va provoca distrugeri pe scală largă. Statul Gujarat găzduieşte şi mari rafinării şi porturi maritime importante, care se află pe traseul prognozat al ciclonului, au avertizat oficialii indieni. Un purtător de cuvânt de la Zona Economică Specială Portuară Adani Ltd a anunţat că acest consorţiu se pregăteşte să îşi transfere angajaţii care lucrează în două porturi din această zonă în alte regiuni considerate sigure. Cea mai mare rafinărie de petrol din India, deţinută de Reliance Industries, se află, de asemenea, în statul Gujarat. Potrivit unui manager al companiei, specialiştii se aşteaptă ca forţa ciclonului Vayu să scadă în intensitate atunci când furtuna tropicală va ajunge la această rafinărie, aflată în Jamnagar.

'Dar în cazul în care traseul de deplasare se modifică sau ciclonul creşte în intensitate, rafinăria noastră este pregătită pentru orice situaţii de urgenţă', a adăugat acelaşi manager, care a refuzat să fie citat, întrucât nu a fost autorizat de conducerea companiei pentru a discuta cu jurnaliştii. Compania Nayara Energy, controlată de grupul rusesc Rosneft şi care deţine o rafinărie în apropiere de aceea a grupului Reliance Industries, a anunţat că monitorizează situaţia şi a luat măsuri de precauţie. În luna mai, ciclonul Fani a ucis cel puţin 34 de persoane pe coasta estică a Indiei, distrugând numeroase locuinţe şi acoperişuri. În urmă cu două decenii, un super-ciclon s-a abătut asupra regiunilor costiere ale statului Odisha timp de 30 de ore şi a făcut peste 10.000 de victime.

Guvernul indian intenţionează să evacueze în adăposturi aproximativ 300.000 de oameni din cele mai vulnerabile regiuni din Gujarat începând de miercuri dimineaţă. Ministrul de Interne, Amit Shah, a cerut oficialilor indieni să se asigure că orice reţea de electricitate, de telecomunicaţii şi de furnizare cu apă potabilă care ar putea fi afectate de ciclonul Vayu să fie reparate cât mai repede posibil după trecerea acestuia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel