India - Doi copii, ucişi în bătaie pentru că au defecat în aer liber

Doi copii din casta "daliţilor" au fost omorâţi în bătaie după ce au defecat în aer liber, au anunţat joi rudele acestora, citate de Reuters.

Rajesh Chandel, superintendent al poliţiei din Shivpuri, un district din statul central Madhya Pradesh, a declarat pentru Reuters, că victimele - o fetiţă de 12 ani, pe nume Roshni, şi nepotul acesteia de 10 ani, Avinash - au fost atacate miercuri, în jurul orei locale 06:30.

Doi bărbaţi, identificaţi de poliţie drept Hakam Singh şi Rameshwar Singh, au fost arestaţi, a completat el.

"Acuzaţii sunt stabili din punct de vedere mental şi pe parcursul interogatoriului au recunoscut că au comis crima", a precizat Chandel, adăugând că ancheta continuă.

Cei doi copii aparţineau castei daliţilor ("de neatins"), cea mai de jos castă indiană.

Deşi discriminarea pe baza de castă este ilegală, ea este încă larg răspândită în India, în special în zonele rurale, unde trăiesc sute de milioane de oameni.

Atât Chandel, cât şi tatăl lui Avinash, Manoj Balmiki, au precizat că odioasa crimă a urmat unei altercaţii între cele două familii, în cadrul căreia cei acuzaţi au proferat insulte legate de castă.

Salubrizarea precară - din cauza căreia unii indieni sunt nevoiţi să defecheze în aer liber - este una dintre probleme majore de sănătate ale Indiei, iar eradicarea acesteia constituie o prioritate pentru guvernul condus de Narendra Modi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel