India - 21 de morţi în urma ploilor musonice din vestul ţării (bilanţ actualizat)

Bilanţul în urma ploilor torenţiale musonice care au afectat oraşul Pune din vestul Indiei a crescut la 21 de morţi şi 12 persoane dispărute, a anunţat vineri un reprezentant al agenţiei pentru gestionarea dezastrelor, citat de DPA.

,,Ploile au scăzut din intensitate începând de ieri, însă mai multe cadavre au fost recuperate în cursul nopţii, a declarat Vithal Bhanot, reprezentant al Departamentului pentru Gestionarea Dezastrelor din Pune.

Şaisprezece dintre cadavre au fost recuperate din Pune, iar alte cinci au fost găsite într-o suburbie afectată de inundaţii, miercuri, după o rupere de nori. Unele dintre decese au fost provocate de prăbuşirea unor clădiri, în timp ce altele au fost cauzate de viituri. Sezonul musonic din India durează între luna iunie şi începutul lunii octombrie, iar în timpul acestuia sunt consemnate deseori ploi torenţiale care provoacă decese şi pagube materiale.

Peste 1.600 de persoane au decedat în incidente asociate ploilor între luna iunie şi 24 septembrie, conform Ministerului de Interne. În oraşul Pune, situat la circa 200 de kilometri est de centrul financiar din India, Mumbai, au fost înregistrate cantităţi cu 113% mai mari de precipitaţii faţă de medie de la debutul sezonului musonic, respectiv începutul lunii iunie, a indicat miercuri un reprezentant al departamentului indian de meteorologie.

,,Situaţia este în prezent normală. Lucrătorii serviciilor de intervenţii din cadrul departamentelor guvernamentale locale ajută echipele Forţei Naţionale de Răspuns la Dezastre la căutarea persoanelor date dispărute, a indicat Bhanot.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel