Independență Catalonia. Situația s-ar putea RĂSTURNA-Efectul Brexit

Catalonia ar putea să cedeze în fața guvernului spaniol prin adoptarea unui model de tip Brexit. Impactul economic va fi însemnat până la alegerile anticipate anunțate de premierul Mariano Rajoy. Opinia îi aparține analistului Iulian Chifu. 

Primul element de luat în calcul în opinia lui Iulian Chifu îl reprezintă partea de populație care nu a participat la referendumul pentru independență. Analistul consideră că această parte ar putea răsturna dorințele secesioniste, iar astfel se va restabili unitatea. 

"Populația tăcută, cea care nu a participat la alegeri, o să se mobilizeze ca să restabilească unitatea. Toată această situație a fost generată de extremiști de stânga. În Parlament au fost doar 70 de voturi din 135 pentru proclamarea independenței, ceea ce înseamnă că în cazul unor noi alegeri mișcarea seceonistă va pierde," a spus Iulian Chifu.

Până atunci, Catalonia va suferi economic, iar pe fondul unui efect asemănător cu Brexit-ul, populația își va da seama de dezavantaje.  

"Până la alegerile din decembrie, Catalonia ar urma să simtă scăderea economică prin relocări de firme, scădere a turismului și tăieri de fonduri. Totul se va desfășura pe modelul Brexit. Abia în acel moment populația își va da seama de greșeala comisă. Pe acest aspect va miza guvernul spaniol, dar și pe susținerea Uniunii Europene," a încheiat Chifu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel