Independență Catalonia. Puigdemont nu vrea în UE

 Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Liderul catalan separatist destituit Carles Puigdemont a afirmat că apartenența sau nu la Uniunea Europeană (UE) este ''o decizie pe care trebuie s-o ia poporul Cataloniei'', opinie ce a strârnit luni nemulțumiri în rândul adversarilor săi, relatează AFP.

Este posibil să nu existe mulți oameni care vor să facă parte din această Uniune Europeană, cea a Domnului Juncker (Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene — n.r.) și a Domnului Tajani (Antonio Tajani, președintele Parlamentului European — n.r.)", a declarat Puigdemont la postul Telecinco, duminică seara.

Potrivit cotidianului catalan La Vanguardia, el a făcut declarații similare și la postul public israelian Canal 1 Kan, într-o emisiune care urmează să fie difuzată luni.

Sunt susținător al UE, sunt susținător al euro și vreau să lucrez pentru a schimba UE și pentru a întări euro, dar în cele din urmă, așa cum am spus până acum, este o decizie care trebuie luată de poporul Cataloniei, a afirmat liderul separatist.

AFP notează că declarațiile sale au provocat luni reacții aprinse în rândul adversarilor săi, în contextul campaniei preelectorale în vederea alegerilor regionale din 21 decembrie din Catalonia, regiune în majoritate separatistă începând din 25 septembrie 2015.

Este absurd să pretinzi că regiunea Catalonia trebuie să părăsească UE. Cred că UE este zona din lume cu cel mai înalt nivel de democrație, de libertăți, de drepturi ale omului, a reacționat luni șeful guvernului spaniol central, Mariano Rajoy.

La rândul său, liderul partidului de centru-dreapta Ciudadanos, Albert Rivera, a mers până într-acolo încât l-a comparat pe Puigdemont cu eurosceptica Marine Le Pen din Franța, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel