Independență Catalonia. Juncker, mesaj

Președintele Comisiei Europene: Jean-Claude Juncker
Președintele Comisiei Europene: Jean-Claude Juncker

Uniunea Europeană 'nu are nevoie de alte fisuri, de alte fracturi', astfel a reacționat vineri președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, după ce parlamentul Cataloniei a declarat independența acestei provincii spaniole, informează AFP.

'Nu ne vom amesteca în această dezbatere hispano-spaniolă, dar nu aș dori ca mâine UE să se compună din 95 de state membre', a spus Juncker în fața presei la baza aerospațială de la Kourou (Guyana Franceză), alături de președintele Franței, Emmanuel Macron.

Și acesta din urmă a calificat criza catalană 'o afacere internă spaniolă', asigurându-l de tot sprijinul său pe premierul spaniol, Mariano Rajoy, care în prezent pregătește măsurile concrete prin care Madridul va suspenda autonomia Cataloniei și va pune sub tutelă această regiune.

Șeful executivului de la Madrid a primit de altfel și sprijinul Berlinului, precum și al tuturor capitalelor europene care s-au exprimat după votul parlamentului catalan. Inclusiv Marea Britanie, ce are divergențe cu Spania pe tema Gibraltarului, a anunțat că 'nu recunoaște și nici nu va recunoaște' declarația unilaterală de independență a Cataloniei. Premierul Rajoy a primit sprijin și din partea Washingtonului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel