Independență Catalonia. Chirieac: Risc de RĂZBOI CIVIL

Analistul Bogdan Chirieac a calificat vineri drept "iresponsabilă" decizia de declarare a Cataloniei stat independent. 

"Este o decizie iresponsabilă. În provincia spaniolă Catalonia a avut loc un referendum nerecunoscut de nimeni, se încalcă Constituţia Spaniei, Bruxelles-ul a anunţat că singurul interlocutor rămâne Madridul şi riscă în acţiunea pe care au avut-o să declanşeze un alt război civil în Spania, un război civil de foarte lungă durată. Într-un moment în care lumea are nevoie de integrare, iată, avem de-a face cu nişte acţiuni secesioniste dorite, se pare, pentru interese politice meschine locale", a declarat Chirieac, conform Agerpres.

Parlamentul Cataloniei a adoptat vineri o rezoluţie care declară că regiunea din nord-estul Spaniei devine un "stat independent care ia forma unei republici", au anunţat agenţiile internaţionale de presă. 

Rezoluţia a fost adoptată cu 70 de voturi "pentru", 10 " împotrivă" şi două abţineri, a declarat Carme Forcadell, preşedintele legislativului regional de la Barcelona ce are 135 de locuri, potrivit Reuters şi DPA. 

"Stabilim o Republică Catalană ca stat independent, suveran, democratic şi social, se menţionează în preambulul rezoluţiei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel