Indemnizații creștere a copilului. Gorghiu: Politică represivă

indemnizatie
indemnizatie

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, marți, că ordonanța prin care se stabilește un plafon maxim al cuantumului indemnizației pentru creșterea copilului la nivelul de 8.500 de lei este expresia unei politici represive la adresa familiei, anunțând totodată că liberalii vor ataca proiectul de lege pentru aprobarea ordonanței la CCR în momentul în care va fi adoptat.

"E o ordonanță pe care Guvernul a gândit-o superficial. E o politică represivă la adresa familiei și la adresa creșterii natalității. (...) Nu doar grupul liberal a sesizat aspectele de constituționalitate. Sunt foarte mulți cei care le-au sesizat. Din păcate, Avocatul Poporului, prietenul PSD, nu a înaintat sesizarea noastră la Curtea Constituțională și, evident, dacă ordonanța va fi votată, va exista o sesizare la CCR (...). Sunt afectate indemnizații în plată, ceea ce nu este deloc corect. (...) A fost o ordonanță care nu justifica deloc urgența, dat fiind faptul că spuneți că sunt afectate de această măsură doar câteva sute de persoane. Eu cred că este o obrăznicie din partea Executivului să tratezi familiile ca pe asistați sociali. Nimeni nu stă nici la ușa PSD, nici la ușa ALDE să ceară acești bani, pentru că PSD sau ALDE îi au în buzunar și doresc sau nu doresc să îi dea", a spus Gorghiu la dezbaterea proiectului de lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 55/2017 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.

În replică, senatorul PSD Ecaterina Andronescu a afirmat că prin ordonanță s-a urmărit corectarea unor derapaje.

"Eu nu am văzut această ordonanță ca fiind o lege care să plafoneze, ci care să realizeze o corectitudine în ceea ce privește indemnizația pentru creșterea copilului. Banii nu sunt ai PSD, nici ai PNL, dar niciun leu nu se poate distribui decât potrivit legislației pe care Parlamentul României o aprobă. Și această lege asta vine să facă: să corecteze derapajele", a afirmat Ecaterina Andronescu în plenul Senatului.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 55/2017 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor urmează să fie votat în ședința plenului Senatului de lunea viitoare, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel