Incident Piața Victoriei. "Corupția ucide" condamnă lovirea bătrânului

Proteste Piața Victoriei, 12 decembrie
Proteste Piața Victoriei, 12 decembrie

Grupul de pe facebook "Corupția ucide" a postat un mesaj în care condamnă lovirea bătrânului din Piața Victoriei. Mesajul este semnat de mai multe organizații din țară. 

Iată mesajul: 

"Condamnăm incidentul de sâmbătă și ne delimităm de el și de orice act asemănător.

Așteptăm verificările Poliției și rugăm Jandarmeria să prevină eventuale incidente similare de acum încolo, fără abuzuri și acționând în litera și în spiritul legilor. Reamintim Jandarmeriei de obligația ei de a fi în serviciul cetățenilor și de a acționa ca mediator pentru prevenirea conflictelor. În cazul în care incidente de violență verbală și fizică se vor repeta, îi rugăm pe cei care vor participa la proteste să se abțină de la riposte și să solicite intervenția Jandarmeriei, dacă va fi cazul. De asemenea, rugăm Jandarmeria să nu mai folosească intimidări și să nu mai bruscheze protestatari non-violenți, fiind responsabilă de eventualele violențe.
Condamnăm, de asemenea, reacția brutală a Jandarmeriei în cazul celorlalți doi protestatari care nu au fost implicați în altercație.

Provocările Jandarmeriei nu ni se par tolerabile. În ultima vreme, Jandarmeria pare că vrea să intimideze prin diverse acțiuni și „comunicate” (care generalizează și care nu sunt deloc clare și factuale). Târgul doamnei Firea a obținut fix ce se preconiza: conflicte și spirite încinse. 
Reamintim că în ultimele 11 luni aceste proteste au fost întotdeauna pașnice, iar ele vor continua în același fel în ciuda unor eventuale încercări de a cauza tensiuni, așa cum a fost ideea doamnei primar Firea de a organiza în mod ilegal un Târg de Crăciun acolo.

Miza noastră este alta: apărarea statului de drept, a democrației și a independenței Justiției.

La fel și mijloacele. Există metode de protest legitime și pașnice și le vom folosi în continuare," se arată într-un mesaj publicat pe contul de socializare "Corupția ucide". 

Mesajul este semnat de:

Acțiunea Civică Galați
Asociația Civică ProFest
Asociația Aradul Civic
Comunitatea Curățăm Galațiul
Corupția Ucide
Declic
Evoluție în Instituție
Geeks For Democracy
Inițiativa România
Inițiativa Timișoara
Insistăm
Institutul pentru Politici Publice
Oradea Civică
Rezist Zurich
#REZISTENȚA," 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel