Incident NASA. Misiunea în afara Stației Spațiale Internaționale, AMÂNATĂ

NASA a identificat vineri o scurgere de apă printr-un cablu care se conectează la costumele spațiale, fapt care a dus la amânarea începerii celei de-a 200-a ieșiri autonome în spațiu a unor astronauți din echipajul Stației Spațiale Internaționale (ISS), transmite AFP.

Acest incident afectează cablul prin care astronauții îmbrăcați în costume de scafandri spațiali primesc oxigen și energie electrică, iar astronauții americani Peggy Whitson și Jack Fischer au fost nevoiți să-și amâne ieșirea în afara ISS.

"A fost identificată o mică scurgere de apă prin punctul de conectare a cablului de servicii și de răcire (SCU) în timp ce a fost conectat la costumul spațial folosit de Jack Fischer", conform lui Rob Navias, purtător de cuvânt al NASA.

Misiunea în exteriorul ISS a fost oprită chiar înainte ca astronauții, complet echipați, să iasă în spațiu.

"Nu este vorba de o defecțiune a costumului spațial. Costumul lui Fischer este în stare perfectă de funcționare. Membrii echipajului se simt foarte bine", a mai precizat Navias.

Conform procedurilor NASA, o ieșire în spațiu se poate desfășura cu un singur cablu SCU operațional, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel