Începe RIDICAREA de MAȘINI în BUCUREȘTI. Activitatea va fi continuă 24/24

Mașinile parcate neregulamentar în București vor fi ridicate, transportate și depozitate! Pentru eliberarea lor, șoferii vor fi buni de plată. 

Compania Municipală Managementul Transportului se va ocupa de ridicarea mașinilor. 

Începe ridicarea mașinilor după votul din Consiliul General al Municipiului București de ieri. PSD, ALDE și PMP au votat în favoarea proiectului. PNL și USR au votat împotrivă sau s-au abținut. 

Gabriela Firea spune că ridicarea de mașini vine ca măsură pentru fluidizarea traficului din București și că ar viza strict mașinile parcate neregulamentar pe străzile din București, vorbind despre cazurile în care sunt blocate mașinile de salvare, de pompieri,  mijloacele de transport în comun sau când este blocat accesul în școli, spitale, instituții publice. 

Primarul Capitalei mai afirmă că pentru mașinile parcate neregulamentar, dar care nu blochează nimic, se vor găsi alte soluții.  Cu toate acestea, hotărârea prevede că activitatea de ridicare de mașini de pe străzile Capitalei va fi continuă, 24 din 24.  

Tarifele de ridicare și depozitare a mașinilor vor fi:

· 200 + 150 = 350 de lei pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de până la 5 tone inclusiv

· 270 + 200 = 470 de lei pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de peste 5 tone.

Tariful de depozitare, care se va calcula pe un interval de 24 de ore, începând cu data și ora depozitării, va fi de 150 lei/zi.

Cine va dispune ridicarea de mașini

Dispunerea ridicării vehiculelor staționate neregulamentar se va face de către polițiști rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau al Secției Regionale de Poliție Transporturi București, ori polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locala și Control a Municipiului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel