Incendiu violent în județul Neamț. Intervenție de opt ore a pompierilor

Pompierii din județul Neamț s-au luptat mai bine de opt ore cu flăcările după ce o casă și anexele gospodărești ale acesteia au luat foc. 

O casă şi mai multe anexe gospodăreşti din satul Chiriţei, comuna Hangu, au fost distruse complet de un incendiu care a izbucnit în miercuri seara şi a fost stins după opt ore, scrie Agerpres. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Irina Popa, a declarat, joi, că, înainte de a suna la pompieri, proprietarul a încercat să stingă incendiul singur, dar nu a reuşit.

"Intervenţia a fost una de lungă durată şi grea din cauza posibilităţii extinderii la alte locuinţe învecinate. Alimentarea cu apă a fost dificilă, pentru că hidranţii aveau presiunea mică. Intervenţia s-a terminat joi, în jurul orei 05,00", a precizat Irina Popa.

Casa și anexele gospodărești, arse complet

În urma incendiului, au ars casa, pe o suprafaţă de 143 metri pătraţi, o bucătărie de vară, de aproximativ 50 metri pătraţi, şi alte trei anexe gospodăreşti.

ISU Neamţ a intervenit cu două autospeciale de stingere de la Garda Poiana Teiului, o autospecială de la Detaşamentul Piatra-Neamţ, o autospecială de la Detaşamentul Târgu Neamţ şi o autospecială de stingere de la Serviciul Voluntar din Bicaz.

La această intervenţie au participat şi voluntari de la SVSU Hangu.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum neprotejat termic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel