Incendiu Notre-Dame. Guvernul francez, demersuri pentru accelerarea lucrărilor de renovare

Incendiu Catedrala Notre Dame
Incendiu Catedrala Notre Dame

Guvernul francez are în vedere o serie de derogări prin ordonanţă pentru a ''facilita realizarea lucrărilor'' necesare restaurării catedralei Notre-Dame din Paris, în contextul în care preşedintele Emmanuel Macron a promis că lucrările vor fi finalizate în termen de cinci ani, transmite miercuri AFP.

Un proiect de lege prezentat miercuri ar urma să-i permită guvernului, printre altele, să adopte măsuri legate de protejarea patrimoniului.

Intitulat Restaurarea şi conservarea catedralei Notre-Dame din Paris şi instituirea unei subscripţii naţionale, textul propune punerea în practică a acestei subscripţii, avantaje fiscale pentru donatori, un comitet de control pentru buna utilizare a fondurilor şi crearea unei instituţii publice însărcinate cu conceperea şi realizarea lucrărilor de restaurare.

Vezi și: Siria: 15 morţi într-o explozie în nord-vestul ţării

În partea sa cea mai contestată, proiectul dă posibilitatea guvernului de a adopta prin ordonanţă măsurile de amenajare sau de a deroga anumite dispoziţii legislative, care ar fi necesare pentru a finaliza realizarea lucrărilor.

Fostul ministru al culturii Jack Lang a salutat celeritatea acţiunii guvernului, dar a exprimat rezerve cu privire la derogările privind reglementările pieţei publice.

Vezi și: Explozie puternică la un combinat chimic. Trei persoane au murit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel