INCENDIU la o hală de producție hârtie și mase plastice

Irina Constantin / 07 aug 2017 / 19:56

Șase echipaje de pompieri și un echipaj SMURD acționează la ieșirea din municipiul Galați pentru a stinge un incendiu izbucnit la o hală de producţie hârtie şi mase plastice. 

UPDATE: Incendiul s-a extins la un restaurant învecinat, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă. 

”Incendiul s-a extins şi la acoperişul restaurantului din vecinătate. Nu au fost persoane evacuate pentru că nimeni nu era în interior, dar au fost scoase mai multe bunuri”, a declarat Chiriţă. 

În zonă acţionează peste 50 de pompieri cu zece autospeciale, de la ISU Galaţi, trei echipe de stingere a incendiilor de la combinatul siderurgic şi două echipe cu două cisterne ale operatorului regional Apă Canal. 

”Au fost chemaţi în sprijin şi pompieri de ISU Vrancea şi Brăila”, a precizat Chiriţă. 

Traficul rutier de pe strada Traian către DN 26 este oprit. Nu sunt victime, dar incendiul se manifestă violent, cu mari degajări de fum, care au alertat localnicii din zonă. Reprezentanţii ISU susţin că locuinţele oamenilor nu sunt ameninţate de foc. 

UPDATE: Forţele de intervenţie la incendiul de la hala de producţie hârtie şi mase plastice au fost suplimentate cu încă patru autospeciale de stingere, în prezent, în zonă, acţionând peste 50 de pompieri cu zece autospeciale, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă. Potrivit sursei citate, se acţionează pentru limitarea propagării flăcărilor la întreaga hală, însă intervenţia este dificilă din cauza cantităţilor mari de materiale combustibile din interior. 

Incendiul a izbucnit în urmă cu aproximativ trei ore şi se manifestă violent pe o suprafaţă de aproximativ 700 metri pătraţi. Până în acest moment nu au fost înregistrate victime. 

Intervenţia pompierilor gălăţeni este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a temperaturilor ridicate şi a fumului dens generat de arderea materialelor plastice. 

În prezent, se intervine pentru localizarea incendiului şi limitarea propagării în vecinătăţi pentru că există pericol de extindere a focarului.

[citeste si]