Incendiu la metrou. Nu se circulă pe o magistrală importantă

Bogdan Bolojan / 03 noi 2017 / 07:07

Un incendiu a izbucnit la metroul din București, iar circulația în subteran a fost oprită pe un tronson important. 

UPDATE 7:45. Circulația la metrou a fost reluată. 

Circulația pe tronsonul Izvor-Politehnică-Grozăvești a fost afectată.

"Ne grăbim să rezolvăm problema. A avut loc un incident pe zona Eroilor-Politehnică. Trebuie să vedem dacă mai sunt probleme," a declarat directorul Metrorex, Marian Aldea. La scurt timp, el a fost informat de Ministrul Transporturilor că a fost demis din funcție.

CITESTE SI Ministrul Transporturilor, DEMITERE de RĂSUNET în această dimineață 

"Forţele de la Eroilor au găsit trenul în zona peronului şi am fost informaţi că toţi călătorii au fost evacuaţi. ISU a efectuat o recunoaştere in staţie şi în tunel, nu sunt probleme în ceea ce priveşte siguranţa călătorilor. De asemenea, a fost oprită circulaţia şi pe celălalt sens de deplasare. În acest moment, în staţia Eroilor nu sunt călători", au spus oficiali ai ISU BIF. 

Potrivit Brigăzii Rutiere a capitalei, Metrorex a informat la ora 5,24, că pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon, pe şina a 3-a (responsabilă cu transmiterea tensiunii) şi a produs un scurtcircuit. 

Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe şină, iar trenul care tranzita zona a fost oprit, călătorii din tren fiind evacuaţi în siguranţă de către echipele Metrorex prin staţia Eroilor. 

[citeste si]