EXCLUSIV  Incendiu la Circul Globus. Senator, reacție virulentă: Interzise pe teritoriul României!

Un incendiu s-a produs în dimineața zilei de joi într-o încăpere unde erau ținute animale sălbatice de la Circul Globus care nu mai erau folosite în spectacole. 

”În legătură cu incidentul tragic de la Circul Globus, fac următorele precizări: de această tragedie în care au murit doi tigri siberieni se face vinovată conducerea acestei instituții. Se impune de urgență ca poliția să înceapă o anchetă penală, având în vedere multitudinea de infracțiuni comise. 

Ținerea în captivitate a animalelor sălbatice, folosite pentru spectacole, este sancționată de legea nr. 9/2008 (Legea Marinescu), articolul 6, alineatul 2, punctul e, cu închisoare de până la un an. 

Moartea acestor feline în chinuri groaznice înseamnă cruzime asupra animelelor, infracțiune pedepsită de aceeași lege cu închisoare de până la trei ani. 

Așteptăm ca justiția să-și spună cuvântul și poliția, împreună cu ANSVSA, să aplice legea, interzicând folosirea animalelor pentru spectacole pe tot teritoriul României.” a spus senatorul Marius Marinescu, președinte fondator FPAM. 

DCNews a realizat și un sondaj pentru a afla părerea românilor. Îl puteți urmări AICI

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel