Incendiu în staţiunea Nea Makri din Grecia

Un incendiu de proporţii a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi în apropierea staţiunii Nea Makri, la nord de Atena, conducând la o ''mobilizare importantă'' a pompierilor pentru a proteja locuinţele din zonă, înainte ca flăcările să-şi schimbe direcţia către zonele forestiere, a informat agenţia elenă ANA, relatează AFP.

"Există o mobilizare enormă a tuturor forţelor. Cred că situaţia nu se va înrăutăţi", a declarat ministrul de interne, Takis Theodorikakos, care s-a deplasat la faţa locului.

Incendiul este acum sub control, însă situaţia rămâne periculoasă, a afirmat secretarul general al Protecţiei Civile, Nikos Chardalias, citat de ANA. Incendiul a izbucnit la ora 02:17 (23:17 GMT miercuri) în apropierea staţiunii balneare Nea Makri, în regiunea Attica, care a fost deja afectată de şapte incendii în zece zile. Nea Makri este situată lângă Mati, unde un grav incendiu de vegetaţie s-a soldat cu 100 de morţi anul trecut.

"Cineva a pus focul"

Circa 138 pompieri, cu ajutorul a 44 de vehicule, 5 elicoptere şi 4 bombardiere cu apă, au fost mobilizaţi pentru a stinge acest incendiu, care s-a propagat iniţial în apropierea locuinţelor, fără a le atinge, înainte de a-şi schimba direcţia către zonele forestiere învecinate. Autorităţile suspectează o mână criminală, în condiţiile în care un al doilea incendiu a izbucnit câteva minute mai târziu la Agia Marina, la mică distanţă de primul.

"Se pare că cineva a pus focul. Există indicii că ar fi vorba despre un incendiu provocat", a declarat pentru ANA guvernatorul Attica, Giorgos Patoulis.

Grecia a fost afectată în ultimele luni de o serie de incendii, sub efectul combinat al temperaturilor caniculare, al vânturilor puternice şi secetei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel